Formació

Com a professionals de l’educació considerem que és essencial que cada vegada més persones introdueixin aquesta mirada en els seus entorns laborals. En la nostra trajectòria en l’educació reglada hem pogut comprovar com el treball corporal i artístic ens ajuda a connectar amb les persones d’una manera més respectuosa i així poder abordar situacions de gran complexitat. Sabem que les arts i concretament la dansa són una eina amb molt potencial per l’aprenentatge i per aquest motiu creiem que hauria de treballar-se en tots els recorreguts acadèmics relacionats amb l’educació. Per això compartim la nostra forma de fer, la nostra perspectiva i vivències a través de conferències, xerrades, debats i cursos. Realitzem sessions vivencials amb un marc teòric concret i un seguit de referents artístics, pedagògics i socials.

Il·lustració de participants en un taller, dibuixada per quasi

En aquestes sessions formatives no només compartim recursos i estratègies sinó que generem espais de crítica i qüestionament col·lectius, ja que per poder posar en pràctica qualsevol recurs d’aquest tipus cal fer un treball profund d’autoconeixement i revisió per poder acompanyar a les altres sense reproduir desigualtats.

Posem a les professionals com a destinatàries dels tallers perquè puguin experimentar exactament el mateix que viurà el seu alumnat. Només d’aquesta manera podem generar un canvi de perspectiva. Paral·lelament, discutim, debatem, analitzem, compartim i construïm plegades una altra forma de construir coneixement.

Mostrem el que fem, el que som i en el punt en què estem sense pretensions, amb honestedat i transparència.

En poques paraules

Què? Sessions, cursos,xerrades, debats.

Per a qui? Adreçades a professionals de l’educació, la pedagogia, l’educació social i les arts.

Com? Aspectes claus/continguts: acompanyament socioeducatiu, perspectiva de gènere i pedagogia feminista, codis i llenguatges de les danses urbanes, dinàmica de grups, treball corporal amb joves…

Amb qui? Hem treballat amb:

  • Universitat de Barcelona (Sessions magistrals)
  • Universitat Autònoma de Barcelona (Sessions magistrals).
  • Soul Dance Center
  • Jornada: A cop d’art amb l’educació social [Col·legi d’educadors i educadores socials de Catalunya].
  • Jornades EducaCreart [València]
  • Jornades sobre Intel·ligències múltiples a l’aula [Universitat de Girona]
  • IV Jornada de Mediació Artística: La Dansa com a eina d’intervenció social [Universitat de Barcelona].
  • VIII Jornades de reflexió i recerca: Psicomotricitat i escola. [Universitat Autònoma de Barcelona]
  • Programa de formació DEFORMA’T
Il·lustració de participants en un taller, dibuixada per quasi